Esküvőszervezés menete

Miután megtörtént a lánykérés és eldöntöttétek, hogy együtt szeretnétek leélni az életeteket elkezdődhet az egyik legizgalmasabb kaland amibe belevághattok: az esküvőszervezés. Nem kis feladat vár rátok, de együtt ennek is élvezhetitek minden percét!  Lássunk pár kérdést, amit még jó az elején letisztázni.

Mikorra tervezitek az esküvőt?

Első körben nem szükséges a konkrét dátumot meghatározni, sőt jobb is ha csak a megfelelő hónapban megegyeztek, így később amikor szolgáltatókat kerestek, nem kell egyikről se lemondani a dátum miatt, ha esetleg akkor már nem érnének rá. Ha kiválasztottátok a hónapot, érdemes a szolgáltatóknál érdeklődni, hogy mely napokon elérhetők még, ami megfelelő számotokra, és a begyűjtött információ alapján megállapodhattok az esküvő pontos dátumában is.

Hol szeretnétek összeházasodni?

Van esetleg olyan helyszín amit már régóta kinéztetek? Milyen messze lakik egymástól a két család? Ha nagy a távolság a családok között, jó ötlet lehet azt a várost választani, ahová kevesebb embert kell elutaztatni - így kevesebb ember szállásáról kell gondoskodni is.

Hány vendéget szeretnétek?

Írjátok össze a rokonokat, barátokat akiket mindenképp megszeretnétek hívni. Ha ezután még nem túl magas a létszám bővíthetitek a listát a kollégákkal, volt osztálytársakkal, ismerősökkel.

Milyen jellegű esküvőt szeretnétek?

Legyen bulizós, ami hajnalig tart, vagy inkább a vacsora után véget érjen? Elegáns, vagy mulatós? 

Esküvőszervező cikkünk hamarosan folytatódik.