Nehéz előre megmondani, hogy mennyi italra lesz szükség az esküvőn, ugyanis ezt nagyon sok minden befolyásolja. Ha helyszín szolgáltatója biztosítja az italokat is, akkor ezzel nincs problémátok, azonban szinte biztos, hogy így drágább is lesz, mintha ti keresnétek meg egy külön beszállítót. Viszont ha így tesztek, akkor jogosan merülhet fel bennetek a kérdés, hogy vajon mennyire lesz szükség? Kalkulátorunk ebben próbál segíteni nektek.

Hogyan kell használni?

Először is adjátok meg a vendégek létszámát, külön a felnőttek, és külön a gyerekek számát. Ennek természetesen az alkoholos italok szempontjából van jelentősége. Ezután megadhatjátok, hogy a társaság inkább bort, vagy sört szeret fogyasztani, vagy ha nem tudjátok, csak hagyjátok középen a csúszkát, így fele-fele aránnyal fog számolni a kalkulátor. Továbbá négy tényezőt vesz még figyelembe a kalkulátor, ezek sorra:

  • Nyáron lesz az esküvő: ez azért fontos, mert a melegben várhatóan többet fogyaszt a vendégsereg
  • Busz szállítja a vendégeket: ha szerveztek buszt, ami hozza-viszi a násznépet, - vagy akár egy részét - akkor kevesebb vendég fog autót vezetni, így valószínűleg többen fogyasztanak majd alkoholt
  • Bulizós a társaság: ha szerintetek nagy lesz a buli, és hajnalig fog tartani, akkor ezt mindenképp jelöljétek be
  • Szeretnénk pezsgővel koccintani: az opció bejelölésével a kalkulátor fejenként egy pohár pezsgővel fog számolni

Miután mindent megadtatok, csak kattintsatok a Számol gombra. Ha esetleg valamin változtatni szeretnétek, csak javítsátok ki, viszont fontos, hogy utána ismét kattintsatok a Számol gombra.

Italkalkulátor
Vendégek száma
Bor és sörfogyasztók aránya
Egyéb tényezők
Eredmény

Üdítő

 

Liter

Sör

 

Liter

Bor

 

Liter

Rövidital

 

Liter


Fontos, hogy ez a számítás csak útmutatóként szolgál, ha biztosak akartok lenni, hogy véletlenül se fogyjanak el idő előtt az italok, akkor még számoljatok rá 10%-ot, illetve egyeztethettek a beszállítótokkal, hogy szerintük megfelelő-e a mennyiség. 

Ha már esetleg van árajánlatotok az italokra vonatkozóan, vagy körbenéztetek, hogy milyen aktuális árakkal érdemes számolni, akkor az alábbi kalkulátorba beírhatjátok őket, és láthatjátok, hogy körülbelül mennyibe kerül a fent számított mennyiség.

Árkalkuláció

 

 

 

 

 


Az italok költsége csak egy a sok tételből egy esküvő esetén. Illeszd be a fent kalkulált összeget az Esküvői költség kalkulátorunkba, és egészítsd ki a cikkben szereplő többi tétellel, hogy megtudd mennyibe fog kerülni az esküvőd.